Veniturile obtinute de Gisele Bundchen provin din contractele de moda si din alte colaborari comerciale.

In varsta de 31 de ani, modelul brazilian - care s-a casatorit cu jucatorul de fotbal american Tom Brady in 2009 - le-a depasit cu peste 35 de milioane de dolari pe principalele ei rivale la acest titlu, Kate Moss si Natalia Vodianova, relateaza Mediafax.

Modelul britanic Kate Moss, in varsta de 38 de ani, a obtinut in aceeasi perioada venituri de 9,2 milioane de dolari, in principal datorita campaniilor publicitare pentru Longchamp, Mango si Rimmel.

Natalia Vodianova a obtinut venituri de 8,6 milioane de dolari din contractele cu Guerlain si Calvin Klein.

Forbes afirma ca Gisele Bundchen este cel mai bine platit model din lume din anul 2004. In iunie 2011, editorii acestei reviste estimau totalul veniturilor ei acumulate in ultimii 10 ani la peste 250 de milioane de dolari.

Gisele Bundchen, un fost model al casei Victoria's Secret, este si ambasadoare a bunavointei pentru programul Organizatiei Natiunilor Unite pentru mediu, dar si imaginea oficiala a multor branduri de moda celebre, precum Pantene, Esprit si Versace.

Heidi Klum, care a obtinut in perioada mai 2011 - mai 2012 venituri de 20 de milioane de dolari, a fost considerata "mai mult o femeie de afaceri si o celebritate multimedia decat un model" de editorii revistei Forbes, care au decis sa nu includa numele celebrului model german in topul din acest an al celor mai bine platite modele din lume.

Sase din primele zece pozitii ale acestui top sunt ocupate de foste sau actuale modele ale casei Victoria's Secret. Topul este completat in ordine de Adriana Lima (7,3 milioane de dolari), Doutzen Kroes (6,9 milioane de dolari), Alessandra Ambrosio (6,6 milioane de dolari), Miranda Kerr (4 milioane de dolari), Lara Stone (3,8 milioane de dolari), Carolyn Murphy (3,5 milioane de dolari) si Candice Swanepoel (3,1 milioane de dolari).