Pe de alta parte, numarul de salariati raportat de Institutul National de Statistica la finele lunii septembrie in buletinul lunar arata ca numarul de salariati din economie a ajuns la 4,2 milioane de persoane, scrie Ziarul Financiar.

In acelasi timp, la Comisia de Prognoza sunt inregistrati peste 6,1 mi lioane de salariati, pe cand la Casa de Pensii erau inregistrati la finele lunii iunie 4,8 milioane de asigurati care plateau contributii sociale.

"In acest moment, in Romania lucreaza un numar mediu de 6,179 milioane de salariati, care ii include si pe cei care muncesc la negru, potrivit anchetei AMIGO, realizata de Institutul de Statistica pe baza standardelor Biroului International al Muncii. Dintre acestia, numai 4,52 de milioane lucreaza in sectorul civil formal, insa numarul de salariati se calculeaza pe baza numarului de persoane care primesc venituri din munca", spune Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza.

Inspectia Muncii numara salariatii pe baza inregistrarilor facute de angajatori intr-un soft al Registrului General de Evidenta a Salariatilor.

"Potrivit datelor inregistrate la Inspectia Muncii, numarul salariatilor activi din Romania la sfarsitul lunii octombrie era de 5.258.668, iar numarul contractelor active era de 6.276.448. Sunt date certe din rapoartele si inregistrarile intocmite de Inspectia Muncii", explica Ioana Santa, purtator de cuvant in cadrul Ministerului Muncii.

Alte date legate de numarul de salariati mai exista si la Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS), care livreaza, trimestrial, un raport care este pu blicat pe site-ul Ministerului Muncii.

Citeste si

S-au trezit fara bani in cont, fara sa fie victimele unor fraude VIDEO