"Pana la finele anului vom deschide peste 30 de birouri, procesul de extindere urmand sa continue si in 2012. Avem 110 salariati in sediul central si aproximativ 500 de agenti de vanzari, care vor ajunge la 600 pana la finele anului", a declarat , joi, directorul general al AXA Life Insurance (fosta Omniasig Life), Violeta Ciurel (foto), citata de Mediafax.
De altfel, AXA Life Insurance si-a propus ca, peste trei ani, sa se plaseze intre primii cinci asiguratori de viata in privinta primelor subscrise din contracte noi, iar la finele anului 2016 sa intre in top 3.
"Sursele de venituri ale unei companii de asigurari sunt primele generate de vechile contracte aflate in derulare si subscrierile generate de noile polite incheiate, cunoscute si sub denumirea new business. Obiectivul nostru este ca, in trei ani, sa fim in top 5, iar peste cinci ani sa urcam in top 3", a spus Ciurel, prezenta la deschiderea oficiala a operatiunilor grupului francez Axa in Romania.
Ciurel a fost directorul general al ING Asigurari de Viata in intervalul 1999 - 2004 si a fost numita la conducerea subsidiarei locale a AXA in septembrie 2010.
AXA a preluat Omniasig Asigurari de Viata (Life) la inceputul anului 2010, dupa ce a ajuns la o intelegere cu grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), actionarul majoritar indirect al asiguratorului.
Omniasig Asigurari de Viata si-a inceput activitatea in 1997.
Actuala denumire a asiguratorului a fost aprobata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in august 2010.
Intrebata despre obiectivele companiei din acest an, Ciurel a evitat sa avanseze o cifra in privinta primelor.
De asemenea, reprezentantul AXA Life Insurance a afirmat ca nu exista, la nivelul pietei, date despre veniturile din new business, astfel de informatii nefiind centralizate de autoritatea de reglementare.
Potrivit datelor AXA, asiguratorul s-a plasat pe locul 11 in ierarhia asiguratorilor locali care incheie polite de viata dupa nivelul primelor subscrise.
In 2009, subscrierile companiei au totalizat 25,76 milioane de lei, comparativ cu 50,76 milioane de lei in urma cu an, si au continuat sa scada si in cursul anului 2010, cand veniturile din prime au atins 16,52 milioane de lei, potrivit datelor UNSAR.
Prezent la eveniment, directorul general al operatiunilor din Europa Centrala si de Est al AXA, Cyrille de Montgolfier, nu a dorit sa prezinte cifre referitoare la investitiile realizate sau sumele care vor fi alocate de grupul francez in lansarea si dezvoltarea operatiunilor din Romania.
"Pentru regiunea AXA CEE, intrarea pe piata din Romania constituie o veritabila provocare. Discutam despre o piata cu un potential de crestere extrem de mare in care sunt sigur ca AXA Life Insurance va avea un cuvant greu de spus", a spus de Montgolfier.
Portofoliul actual al AXA Life Insurance numara aproximativ 45.000 de polite, cele mai multe de la fosta Omniasig Life.
In primele luni ale acestui an s-au vandut bine asigurarile de viata traditionale, cu componenta de protectie.
AXA este cel mai mare asigurator din Europa. Asiguratorul francez a intrat pe piata din Europa Centrala si de Est in 2006, cand a achizitionat divizia Winterthur a Credit Suisse.
Fondat in 1816 sub denumirea Mutuelle de L'assurance contre L'incendie (Ancienne Mutuelle), grupul francez s-a extins printr-o serie de achizitii si a adoptat, in 1982, denumirea AXA Group.
In 2010, AXA a inregistrat venituri de 91 miliarde de euro.