Rezultatele din 2009 vorbesc de la sine: aproape jumatate dintre candidati n-au reusit sa treaca.

Din nefericire pentru unii, un aparat special a dat in vileag cativa trisori, care la anul ar putea foarte bine chiar sa devina dascali in Galati.

Unul vrea sa se faca invatator, celalalt - profesor de informatica. Le-a stricat insa socotelile inspectorul scolar care a stiut ca nu arunca banii daca plateste 50 de euro pe aparatul care depisteaza dispozitivele de tip hands-free.

Si in Brasov sau Bucuresti mai multi candidati au fost eliminati din sali dupa astfel de episoade. Cei care au ramas in concurs se bat pentru posturile de invatatori, profesori de limba romana, de educatie fizica sau maistri.

Iar cele mai putin cautate catedre sunt cele de educator, profesor de informatica sau de limba germana. Nu doar cei care au fost prinsi la copiat au venit nepregatiti la examen.

Din cei aproape 50.000 care s-au inscris special pentru posturile de titulari, aproape 20% s-au razgandit in ultima clipa si nu au mai venit deloc.

Altii au parasit sala, sub diverse pretexte, dupa ce au vazut subiectele. Au preferat astfel sa lase foaia goala, sa figureze la final ca absenti si sa scape astfel de rusinea unei note mici.

Rezultatele le vor afla vineri. Cei care nu vor reusi sa ia cel putin nota sapte, nu au dreptul la un post titularizabil, insa pot deveni suplinitori daca au luat macar nota cinci.