In ciuda zvonurilor cum ca relatiile amoroase la serviciu sunt periculoase pentru viitorul la respectivul loc de munca, multi angajati nu tin cont de asta si formeaza cupluri cu colegi.

In fapt, nu ar trebui sa existe nicio problema legata de acest lucru, fiecare fiind liber sa faca ce vrea in viata personala. Cu toate acestea, este posibil ca relatia cu un coleg sa-ti aduca mai multe necazuri decat una cu oricare alta peroana.

Sefii sunt atenti la aceste lucruri si, in functie de circumstante, o situatie de acest gen te poate costa o promovare, o marire de salariu sau iti poti pierde chiar si jobul.

Unele companii sunt atat de preocupate de acest aspect, incat interzic relatiile amoroase la birou. Cu toate acestea, cine poate sta in calea dragostei? Multe cupluri continua sa se formeze intre colegi de serviciu.

De ce ajung atat de multi oameni sa se indragosteasca la locul de munca, in conditiile in care acest lucru le pun in pericol jobul si cariera? Pentru ca lucrul impreuna creeaza legaturi puternice? Sau pentru ca, din cauza programului incarcat si a orelor suplimentare petrecute la birou, locul de munca devine singurul loc in care poti sa cunosti oameni noi?

Psihologii spun ca o relatie la locul de munca are mai multe sanse sa fie de durata si sa devina serioasa pentru ca, lucrand impreuna, partenerii au aceleasi interese si acelasi mod de gandire. Cateva dintre cuplurile celebre din acest moment si-au inceput povestea de iubire la munca.

La fel de adevarat este si faptul ca multe dintre aceste cupluri se destrama, asa ca este important de stiut ce face o astfel de relatie sa reziste si ce o face sa se termine.

Daca ai pus ochii pe un coleg de birou, trebuie sa actionezi cu grija si cu diplomatie. Daca nu stii cum sa faci, iata mai jos ce au facut altii in astfel de situatii. Unora le-a iesit, altora nu!

Bill si Melinda Gates


S-au intalnit la un eveniment de presa in 1987 si s-au casatorit in 1994. In timp ce Bill era seful de la Microsoft, Melinda se ocupa de fundatia umanitara care le poarta numele. Dupa retragerea lui Gates de la conducerea companiei, se ocupa amandoi de fundatie.

Sfatul lor pentru cei care au o realtie la birou: Nu va sufocati reciproc la serviciu, nu va verificati partenerul in permanenta sa vedeti ce face si cu cine vorbeste. Daca inainte de a deveni un cuplu erati doua persoane independente, acest lucru trebuie sa se pastreze si dupa.

Barack si Michelle Obama


S-au cunoscut pe vremea cand lucrau amandoi pentru aceeasi firma de avocatura in Chicago, cand Michelle a fost desemnata sa il ajute pe Barack atunci cand a venit in firma ca rezident. S-au casatorit in 1992 si au continuat sa lucreze impreuna pana cand Obama a ales cariera politica.

Sfatul lor: Stabiliti de la inceput cum va veti comporta la birou, daca vreti sa stie toata lumea despre relatia voastra sau daca vreti sa pastrati distanta profesionala. Daca unul dintre parteneri vrea sa spuna colegilor despre relatie si celalalt nu, pot aparea discutii pe aceasta tema.

Julie Chen si Les Moonves


Gazda showului de la CBS “Early Show” s-a casatorit cu directorul televiziunii in 2004, la doar 2 saptamani dupa ce acesta divortase. De atunci sunt impreuna si au un fiu.

Sfatul lor: Pastrati tacerea in privinta relatiei pana in momentul in care stiti ca este ceva serios. Acest lucru este important, mai ales in situatia in care unul dintre parteneri este deja implicat intr-o relatie, pentru a evita discutiile inutile. In momentul in care lucrurile se clarifica si situatia devine serioasa, este timpul sa impartasiti si colegilor secretul vostru.

David Letterman si Stephanie Birkitt


Relatia lui Letterman cu asistenta sa a devenit cunoscuta atunci cand comicul a devenit subiectul unui santaj. Omul de televiziune a facut public in emisiunea sa atat santajul, cat si relatia, chiar daca multa lume l-a judecat pentru asta.

Sfat: In cazul in care sunteti implicat intr-o relatie sef-subordonat, incercati sa va transferati in alt departament, astfel incat sa nu existe suspiciuni de favoritisme sau impartialitate. Relatiile dintre sefi si subalterni nu sunt niciodata privite cu ochi buni de catre colegi.

Ben Affleck si Jennifer Lopez


Relatia lor a produs atata frenezie la vremea respectiva, incat cuplul a fost numit “Bennifer”. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare de la Gigli, iar de atunci cuplul a intrat in atentia presei, care le-a vanat fiecare miscare. Ben si Jennifer s-au despartit in 2004.

Sfat: Poate ca relatiile dintre celebritatile de la Hollywood nu sunt cel mai bun exemplu, dar dau de gandit in ceea ce priveste expunerea exagerata. In cazul relatiilor la birou, incercati sa nu fiti foarte exagerati fata de persoana iubita in fata colegilor, pentru ca acest lucru nu va placea cu siguranta. Adopatati o atitudine de colegilitate chiar si fata de partener la birou, iar saruturile si atingerile pastrati-le pentru dupa program.

Sursa: CareerCast.com