"Un coleg mi-a povestit odata cum se pregatea el pentru o cursa de biking, cum si-a cumparat casca si costum special si cum... si-a epilat tot corpul pentru o mai buna aerodinamica", spune Carmen Turcu, contabil-sef. "De ce a trebuit sa adauge si ultima fraza? Este exact genul de informatie pe care vreau sa-l stiu numai daca respectivul imi e prieten, nu doar un simplu coleg de birou".

Fenomenul poarta numele de TMI ("too much information") in Statele Unite si, chiar daca poate parea o gluma, este cat se poate de serios si foarte des intalnit.

"Oamenii muncesc astazi mult mai mult decat o faceau cu cateva zeci de ani in urma. Nu mai au timp de viata personala, de familie sau prieteni. Dar suntem animale sociale si avem nevoie sa impartasim sentimente, nevoi", explica Denisa Petre, psiholog.

"Petrecem la birou mult mai mult timp decat acasa, cu prietenii sau familia. Granita dintre cele doua vieti - privata si profesionala - s-a estompat atat de mult pentru unii dintre noi incat facem usor greseala de a ne lua colegii drept prieteni din simplul motiv ca ii vedem 10 ore pe zi, 5 sau 6 zile pe saptamana", completeaza psihologul. Cateodata ii vedem chiar mai des de atat.

Continuarea acestui articol o gasesti in Ziarul Financiar.