Din 1998, am fost prezent la serviciu, dar practic nu am facut nimic. Asa ca sunt bine pregatit pentru momentul pensionarii”, a glumit el in mailul pe care l-a trimis celor 500 de colegi inaintea pensionarii.

El a explicat ca s-a ajuns la aceasta situatie pentru ca, in ultimii ani, au aparut structuri paralele care faceau aceleasi lucruri pe care ar fi trebuit sa le faca el si noi salariati erau angajati incontinuu.

Ceea ce a starnit consternarea tuturor a fost faptul ca in cei 14 ani in care nu a facut nimic, functionarul de 65 de ani a fost platit de autoritatile locale din orasul Minden cu 745.000 de euro.

Omul nu credea ca mailul pe care l-a trimis va avea un impact atat de mare si va ajunge in toata presa din Germania, astfel ca nu a mai vrut sa faca niciun fel de comentariu.

In schimb, primarul orasului, Volker Fleige, s-a declarat “socat si furios” pe situatia despre care a aflat. “Scrisoarea este lipsita de fair-play si de decenta si ar trebui sa ne ingrijoreze astfel de personaje”, a spus primarul.

Potrivit presei locale, functionarul nu s-a plans niciodata sefilor de situatia in care se afla, chiar daca de-a lungul anilor a fost transferat de la un departament la altul.

Primarul Fleige spune ca omul nu va fi sanctionat, dar ca aceasta a fost o lectie in urma careia vor analiza situatia. Bineinteles, in locul functionarului pensionat nu va mai fi angajat nimeni.