Bogdan Patriniche este director pentru finantare structurata si solutii de hedging la Delphi Securities, din Londra, relateaza Mediafax.

El a lucrat in ultimii 18 ani in City of London, pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), UBS, Ericsson, National Australia Bank, National Bank of Greece si Calyon, inainte de a se alatura Delphi Securities, ca director cu rol executiv.

Patriniche are un master in finante la London Business School si este absolvent al Ecole Nationale D’Administration din Paris.

Delphi Securities este o companie britanica de consultanta financiara care ofera solutii in domeniul finantarii achizitiilor, restructurarii capitalului si in cel al pietelor de capital, pentru clienti institutionali sau corporatisti.

Postul de director general al Bursei este ocupat interimar de catre Alin Barbu, dupa ce Consiliul de Administratie a decis in luna noiembrie a anului trecut sa il revoce din functie pe Valentin Ionescu.

Consiliul de Administratie si-a motivat decizia prin faptul ca Ionescu nu s-a implicat suficient si nu a indeplinit anumite criterii de performanta, iar "riscurile operationale au crescut nejustificat".