Actionarii au aprobat si majorarea capitalului social al Bursei de Valori Bucuresti, in conditiile proiectului de fuziune, "prin emiterea unui numar maxim de 401.401 actiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare actiune avand valoarea nominala de 10 lei", urmand ca valoarea capitalului social al BVB sa fie majorata de la valoarea de 76,74 milioane lei la valoarea maxima de 80,75 milioane lei.

"Actionarii Sibex vor primi un numar intreg de actiuni in societate conform ratei de schimb indicata in proiectul de fuziune, aplicata la numarul de actiuni pe care le detin in Sibex la data de inregistrare a hotararii de aprobare a fuziunii, si dupa rotunjire in jos, iar consiliul Bursei va stabili valoarea finala a majorarii de capital social", arata raportul BVB.

In ianuarie, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Sibex a hotarat fuziunea prin absorbtie cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu unanimitate de voturi.

In plus, a fost aprobat si modul de repartizare a profitului net de anul trecut in suma de 7,5 milioane lei, astfel: alocarea sumei de 438.102 lei pentru rezerva legala si distribuirea sumei de 7,06 milioane lei ca dividende. A fost fixat si un dividend brut/actiune de 0,92 lei.

Actionarii BVB au aprobat totodata si completarea componentei consiliului Bursei prin numirea Claudiei Gabriela Ionescu, director al diviziei securities a BRD Groupe Societe Generale (BRD), pe durata ramasa din mandatul lui Radu Toia, care va ocupa un post de consilier la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

BVB are o capitalizare de 243,2 milioane lei.

Veniturile operationale ale grupului s-au situat anul trecut cu 3,6% peste valoarea inregistrata in perioada similara a anului 2015, la un nivel de 31,93 milioane lei.

La sfarsitul anului 2016, activele totale ale Grupului BVB erau de 173,08 milioane lei, in scadere fata de inceputul anului.