Totodata, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache si Ion Giurescu pentru functiile de vicepresedinti.

Comisiile i-au validat si pe Dorina Mihailescu, Gheorghe Marcu, Gavrila Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mirzac, Marian Sarbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Balta, Doru Frunzulica, Nina Puiu si Gh. Cornel Coca Constantinescu pentru functiile de membri ai Consiliului ASF.

Doina Domnica Parcalabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragos Mihalache, Daniel Stefan Armeanu nu au fost validati de catre comisii.

Votul a fost secret si s-a dat pentru fiecare candidat in parte. Componenta structurii de conducere a ASF va fi supusa, miercuri, votului plenului comun al Parlamentului.

Dan Radu Rusanu declara, anterior, ca piata non-bancara de care se va ocupa Autoritatea este de 10-15 miliarde de euro si ca aceasta piata poate creste in conditiile unei cresteri substantiale a economiei.

Intrebat daca ASF va fi ca o umbrela asupra unei piete de 20 de miliarde de euro, Rusanu a precizat ca cifra este mult exagerata.

"Cred ca cifra e mult exagerata. Dupa cum stiti, dupa 2008 piata non-bancara a avut un recul puternic. Pot sa va spun ca fondurile de pensii private la sfarsitul anului 2013 vor ajunge la circa 3 miliarde de euro, piata de asigurari va fi tot pe undeva pe acolo, iar bursa de valori va fi in functie de cum va decurge economia. Piata non-bancara va fi intr-o stransa corelare cu cresterea economica din Romania", a spus Rusanu, citat de Mediafax.

Solicitat sa avanseze o cifra pentru piata non-bancara de care se va ocupa ASF, Rusanu a raspuns: "Intre 10 si 15 miliarde de euro, depinde cum va evolua piata. O crestere economica substantiala va avea un impact pozitiv si asupra pietii non-bancare".

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti dupa-amiaza, legea de infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.