"Aurul a fost de-a lungul timpului un instrument excelent de pastrare a averii. Aurul si-a pierdut atractivitatea si exista alte mecanisme, care sunt ajustate la inflatie, in care pot fi pastrate activele", a spus Fink, la o conferinta in Singapore. 

Timp de secole aurul a fost atractiv ca mijloc de protectie in perioade de criza precum conflictele geopolitice si perioadele de inflatie. 

"Doua mijloace excelente pentru plasarea averilor sunt, fara gluma, arta contemporana si apartamentele din Manhattan, Vancouver si Londra", a spus Fink.

Aurul cu livrare imediata a atins in septembrie 2011 un maxim de 1.921,17 dolari uncia. In acest an, cotatia aurului a urcat cu 1,3%, fiind tranzactionat marti in jurul nivelului de 1.199,13 dolari uncia la bursa din New York, dupa un declin de 28% in 2013 si de 1,4% in 2014, pe fondul cresterii cotatiilor actiunilor si aprecierii dolarului, in perspectiva majorarii dobanzilor in Statele Unite. 

Pretul mediu de vanzare al apartamentelor din Manhattan a atins in primul trimestru 1,3 milioane de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, sustinut de cumparatorii aflati in cautarea unor alternative la noile constructii costisitoare, potrivit companiei de brokeraj Corcoran Group. 

Si in Marea Britanie preturile solicitate de vanzatorii de proprietati imobiliare au urcat cu 2,5% in aprilie, la un nivel record.

Cel mai mare pret platit vreodata pentru un apartament in New York: 100.471.452 dolari. Privelistea unica de la etajul 90