Preturile de pornire, sunt cu 15-20% sub cele de pe piata libera, iar daca nu sunt clienti la prima si a doua strigare, scad si mai mult.

Situat pe faleza din Mangalia, spre Saturn, acest hotel isi asteapta cumparatorii la licitatie. E cu adevarat o ocazie mai ales daca nu vin cumparatori de la prima strigare. 700.000 euro este pretul pietei, 600.000 euro e pretul de pornire la licitatie.

Printre licitatiile acestei luni gasim si anuntul pentru unul dintre cele mai cunoscute restaurante de pe litoral. Proprietarul nu si-a mai achitat datoriile la Fisc de cativa ani.

"Are un teren intravilan de 3 mii de metri patrati partial consturit are in component restaurantul si 3 anexe pe diferite suprafete. Pretul de evaluare 477 de mii de euro.", spune Lusian Moldoveanu, inspector Administratia Finantelor Publice.

Si in statiunea Venus, Fiscul scoate la vanzare opt case de vacanta la pretul de 337 de mii de euro - cu 15 % mai putin decat ar costa pe piata.

Avantajul acestor oferte este ca, pe langa pretul foarte avantajos, cumparatorul poate achita la inceput doar jumatate din valoarea imobilului. Restul se esaloneaza in rate egale, timp de un an.

"2012 comparativ cu 2011 a fost un an cu incasari cu 12% mai mari iar din punct de vedere al activelor sechestrate in jur de 30% mai multe sechestrate si valorificate avem licitatii in jur de 10-12-15 pe luna.", a declarat Emil Mihailescu, director executiv Directia de Finante Publice Constanta.

Si la munte gasim oferte exceptionale la terenuri, case si apartamente. De exemplu, acest teren de 5 mii de metri patrati, situat in Busteni, a fost scos la licitatie cu 55 de euro pe metru patrat. Nu s-a prezentat nimeni la prima strigare astfel ca pretul a fost redus. Asa a ajuns sa coste de patru ori mai putin decat pe piata libera.

La Sinaia, executorul judecatoresc scoate la licitatie aceasta pensiune cu demisol, parter, etaj si mansarda.

"Procedura este urmatoarea, trebuie sa te inscrii la licitatie, se depune o garantie, iar la licitatie cel mai bun pret castiga. Daca nu vine nimeni la licitatie, pretul scade cu 25%", a declarat Pavel Bebi, executor judecatoresc.

Bunurile executate silit de banci sau de fisc se gasesc pe site-urile executorilor judecatoresti. Multe oferte sunt la automobile si apartamente. Pe listele de licitatii gasim insa tot felul de bunuri de la piese de mobilier pana la imbracaminte sau electrocasnice.