"Cred ca izolarea unei tari este o chestiune efemera. Acest lucru este imposibil. Sanctiunile economice vor avea efecte negative asupra noastra, pot afecta economia rusa, economia europeana si cea globala, nimeni nu doreste astfel de efecte", afirma Putin.

"Se incearca acreditarea ideii ca am avea intentia de a reconstrui imperiul, Uniunea Sovietica. Este absolut fals", a declarat Putin.

De asemenea, Putin nu crede in izbucnirea unui nou Razboi Rece cu Occidentul.

"Nu vreau sa ma gandesc ca acesta ar fi inceputul unui nou Razboi Rece, nu este in interesul nimanui si nu cred ca se va intampla", a subliniat liderul rus, exprimand disponibilitatea de a avea intrevederi bilaterale cu omologii occidentali cu ocazia ceremoniilor organizate in iunie pentru a marca Ziua Debarcarii.

Vladimir Putin, despre Barack Obama: Cine este el sa judece!? Trebuia sa se fi facut judecator

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat criticile omologului sau american, Barack Obama, fata de situatia din Ucraina, contestand rolul acestuia si afirmand ca, "daca vrea sa ii judece pe altii, trebuia sa se fi facut judecator".

Intrebat de un corespondent al NBC News, la Formul economic de la Sankt-Petersburg, cum reactioneaza la acuzatiile lui Barack Obama privind implicarea Moscovei in violentele din Ucraina, Putin a raspuns: "Cine este el sa judece, serios?! Daca vrea sa judece oamenii, de ce nu si-a gasit un loc de munca la vreo instanta judiciara?"

Pe de alta parte, Putin a avut un ton conciliant fata de situatia din Ucraina, oferind asigurari ca va respecta alegerea ucrainenilor in scrutinul prezidential programat duminica.

Insa, atitudinea lui Putin s-a schimbat cand a venit vorba de Statele Unite, liderul de la Kremlin acuzand Washingtonul de alimentarea violentelor in Ucraina si de agravarea problemelor economice la nivel global.

Conform NBC News, cel putin 40 de persoane au murit in ultimele 48 de ore in confruntarile militare dintre militii proruse si serviciile de securitate, in estul Ucrainei. Washingtonul sustine ca violentele sunt stimulate de Moscova.