"Conceptul intelept al federalismului mi se pare singura cale practicabila", apreciaza politicianul social-democrat, care este si ministru al economiei. 

"Eforturile diplomatiei germane au scopul principal de a evita, prin orice mijloace, o confruntare militara directa intre Rusia si Ucraina", precizeaza Sigmar Gabriel. 

"Dar este necesar si un proces de reconciliere care sa fie demarat dupa incetarea confruntarilor militare din estul Ucrainei. Integritatea teritoriala a Ucrainei nu poate fi mentinuta decat daca apar propuneri pentru regiunile majoritar rusofone", subliniaza Sigmar Gabriel.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a sosit sambata la Kiev, intr-o vizita simbolica in contextul conflictului separatist din estul Ucrainei.

Angela Merkel este cel mai important lider politic strain care efectueaza o vizita in Ucraina de la inceperea crizei care a deteriorat grav relatiile dintre Rusia si Occident. 

Vizita intervine cu o zi inainte de sarbatoarea independentei Ucrainei, fiind interpretata de Administratia prooccidentala de la Kiev ca un gest de sustinere.