"Urmarim cu mare ingrijorare evolutia situatiei din jurul Siriei si in special posibilitatea unui conflict care se va propaga dincolo de teritoriul actual", a declarat Michael Mann, purtatorul de cuvant al sefei diplomatiei europene, Catherine Ashton, in cursul unei intalniri cu presa la Bruxelles. 

Purtatorul de cuvant s-a abtinut de la pronuntarea explicita a numelui Israelului si a avertizat doar asupra oricariu risc de escalada.

"Toata lumea trebuie sa faca un efort pentru a nu pune in pericol stabilitatea deja foarte foarte precara si fragila din regiune", a declarat el. 

"Lansam un apel urgent catre toate partile pentru a gasi o solutie politica. Este singura cale posibila", a adaugat el.  "Condamnam orice violenta din regiune si vrem sa evitam escalada si un efect de contagiune", a insistat el. 

Israelul a desfasurat, vineri si duminica doua raiduri in Siria, afirmand ca vrea sa impiedice un transfer de arme catre miscarea libaneza Hezbollah, aliata a Damascului si Teheranului.  Potrivit Siriei, statul evreu a atacat in noaptea de sambata spre duminica trei pozitii militare la nord-vest de Damasc, cu rachete lansate din avioane venite din Israel prin Liban.