Documentul, semnat in prezenta presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, prevede ca Chevron sa investeasca pentru inceput 350 de milioane de dolari in explorarea zacamantului Olesska, relateaza RIA Novosti. 

Autoritatile de la Kiev anticipeaza ca productia va atinge 8-10 miliarde de metri cubi pe an, in timp ce zacamantul ar putea avea rezerve uriase de gaze, de 2.980 miliarde de metri cubi.  Dezvoltarea Olesska ar putea genera o investitie de pana la 10 miliarde de dolari. 

Colaborarea cu Chevron este cel mai recent dintr-o serie de acorduri cu giganti energetici prin care Ucraina vrea sa exploateze zacamintele neconventionale de gaze si cele offshore, pentru reducerea cantitatii de gaze cumparate din Rusia. 

Presedintele Ianukovici a declarat marti ca acorduri de tipul celui cu Chevron vor permite Ucrainei sa devina independenta energetic pana in 2020.  In luna ianuarie, grupul anglo-olandez Shell a incheiat la randul sau un acord cu autoritatile de la Kiev, pentru explorarea si exploatarea zacamantului Iuzivska, care ar urma sa genereze investitii de 10 miliarde de dolari.