Strauss-Kahn a preluat conducerea Fondului Monetar International in noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Inainte de a fi ales sef la FMI, Strauss-Kahn a fost ministru de Finante in Franta, membru al parlamentului si profesor de economie.

Directorul FMI planuia sa participe la alegerile prezidentiale din Franta, de anul viitor.

In octombrie 2008, seful Fondului a fost nevoit sa ceara scuze pentru “eroare de judecata”, atunci cand a fost descoperita relatia extraconjugala cu o subordonata.

Strauss-Kahn a cerut scuze inclusiv sotiei sale, prezentatoarea de televiziune Anne Sinclair, care i-a fost alaturi si care a fost comparata cu Hillary Clinton, cea care l-a sustinut pe presedintele Statelor Unite intr-o situatie similara.

Scandal sexual la varful FMI! Directorul Dominique Strauss-Kahn, pus sub acuzare pentru viol

Strauss-Kahn a fost casatorit de trei ori, prima data la 18 ani. Cu actuala sotie s-a casatorit in 1991.

De cand a preluat sefia Fondului, Strauss-Kahn s-a remarcat in eforturile sale de a sprijini tarile afectate de criza economica, pentru a evita colapsul financiar. In acest sens, el a permis accesul la imprumuturi financiare de urgenta si a acordat unele dintre cele mai mari imprumuturi din istoria Fondului, in cazul Greciei, Irlandei si, mai nou, Portugaliei.

Romania tocmai a terminat, in aprilie, un acord cu FMI-ul, in valoare de aproape 13 miliarde de euro, si a incheiat altul, de aceasta data de tip preventiv, de 3,5 miliarde de euro.

Seful FMI a vizitat Romania in martie anul trecut, cand a atras atentia autoritatilor de la Bucuresti ca nu iau suficiente masuri pentru stoparea cresterii somajului.

Strauss-Kahn, FMI: Somajul va continua sa creasca in lunile urmatoare, Guvernul nu a luat destule masuri!

Seful FMI: Situatia Europei este foarte ingrijoratoare, viitorul, mai incert ca niciodata!