Numarul persoanelor aflate in cautarea unui job a scazut in aprilie cu 8.000, pana la 2,792 milioane, iar rata somajului se afla la 6,4%. Spre comparatie, cea din zona euro este undeva la 11,3%. 

Pozitia fiscala solida a Germaniei, situatia foarte buna a pietei muncii, inflatia scazuta, declinul semnificativ al pretului la titei, deprecierea euro, noile masuri de politica monetara adoptate de Banca Centrala Europeana, consumul privat, cresterea salariilor, toti acesti facturi au intarit optimismul investitorilor in ceea ce priveste economia puterii nr. 1 a Europei, potrivit analistilor, transmite Agerpres. 

Guvernul de la Berlin a revizuit in crestere estimarile legate de evolutia economiei in 2015 si 2016, cu 1,8%. Mai mult, numarul angajatilor va ajunge anul viitor la nivelul record de 43,1 milioane, iar salariile vor fi si mai mari.

Ministrul Economiei, Sigmar Gabriel, a declarat ca motorul de crestere il reprezinta cheltuielile gospodariilor, dar a punctat ca Germania nu-si poate permite o relaxare a politicilor economice.

Germania va avea nevoie de 500.000 de muncitori straini, pana in 2050. “Imigratia din UE va scadea vertiginos, trebuie sa atragem imigranti extracomunitari"