In acelasi timp, scrie AFP, avocatii ar putea contesta si legalitatea procedurii de identificare a lui Strauss-Kahn la comisariatul din Harlen, deoarece femeia care il acuza de agresiune sexuala avusese deja ocazia sa-l vada in fotografii si la televizor.

A doua zi dupa ce a fost retinut, Dominique Strauss-Kahn a fost plasat, impreuna cu alti patru barbati, intr-o camera din comisariatul din Harlem, iar camerista din Guineea care il acuza de agresiune sexuala l-a identificat oficial.

Cotidianul francez Liberation afirma ca detine informatii potrivit carora avocatii Benjamin Brafman si William Taylor ar putea sustine, la urmatoarea audiere, ca, in momentul identificarii, femeia avusese cel putin doua ocazii sa vada imagini ale fostului director FMI - la hotel, unde a avut loc o prima identificare pe baza fotografiei aratate de serviciul de securitate, si ulterior, in imaginile transmise de televiziuni.

"Acest lucru poate permite eliminarea din proces a sedintei de identificare si ar putea afecta acuzarea", a declarat Alexander Reinert, profesor de drept la Universitatea Yeshiva din New York. "Dar exista multe alte elemente de identificare intr-un proces de acest fel, printre care se numara si probele ADN sau alte dovezi ale prezentei celor doi protagonisti in aceeasi camera de hotel, in acelasi moment", a adaugat el.

New York Times scrie, pe de alta parte, ca femeia care il acuza pe Strauss-Kahn de viol are si o problema de credibilitate, iar procurorii nu ar avea incredere in declaratiile cameristei privind cele intamplate in camera hotelului Sofitel din Manhattan.

Potrivit ziarului, politia ar avea o inregistrare in care femeia discuta cu un barbat aflat in inchisoare despre beneficiile pe care le-ar obtine in cazul in care ar depune plangere impotriva lui Strauss-Kahn. Investigatiile au aratat ca 100.000 de dolari au fost depusi in contul cameristei in ultimii doi ani, o parte venind de la barbatul din inchisoare, condamnat pentru trafic de droguri.

New York Times mai scrie ca avocatii ar putea cere si o modificare a conditiilor eliberarii sub supraveghere a lui Strauss-Kahn, care locuieste intr-un apartament de lux din New York, insa nu poate iesi din casa decat pentru a merge la biroul avocatilor sau la medic si poarta echipament electronic de supraveghere.

Fostul director general al FMI a fost retinut in data de 14 mai, la bordul unui avion care se pregatea sa decoleze catre Paris, si este acuzat de agresiune sexuala asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan. El a respins acuzatiile.

Ulterior, Strauss-Kahn a demisionat din functia de director general al FMI, fiind inlocuit zilele trecute cu ministrul de Finante francez, Christine Lagarde.