Audierea a inceput la ora 9.30 (16.30, ora Romaniei), iar fostul director FMI a luat cuvantul pentru scurt timp, prima data dupa arestarea sa pe 14 mai. Dupa citirea celor sapte capete de acuzare - referitoare la tentativa de viol, agresiune sexuala si sechestrare - judecatorul Michael Obus l-a intrebat pe Strauss-Kahn daca pledeaza vinovat sau nevinovat.
Fostul sef al FMI, imbracat intr-un costum bleumarin, a stat in picioare in fata lui Obus si a spus: "not guilty" (nevinovat).

Strauss-Kahn este consemnat la domiciliu din 20 mai, dupa ce a depus o cautiune de un milion de dolari si a oferit garantii de cinci milioane de dolari.

Fostul director FMI a respins cu cea mai mare fermitate acuzatiile de tentativa de viol si agresiune sexuala impotriva unei cameriste a Hotelului Sofitel din Manhattan.

Avocatii sai, Benjamin Brafman si William Taylor, au anuntat anterior ca Strauss-Kahn va pleda nevinovat in cursul audierii de luni.

Daca ar fi pledat vinovat nu ar mai fi avut loc niciun proces, iar fostul director FMI ar fi negociat cu judecatorul pedeapsa.

Pentru ca Dominique Strauss-Kahn s-a declarat nevinovat va avea loc un proces in urmatoarele luni. Presupusa victima, camerista in varsta de 32 de ani, va fi principalul martor al acuzarii.

"Nu vreau sa intru in detalii deocamdata, dar nu cred ca domnul Strauss-Kahn este vinovat de faptele care ii sunt reprosate", a declarat avocatul sau, Benjamin Brafman.

Cine este femeia care a platit 5 milioane de dolari pentru eliberarea sefului FMI? VIDEO

Fostul sef al FMI a fost retinut in data de 14 mai la bordul unui avion Air France care urma sa decoleze catre Paris.
O camerista in varsta de 32 de ani, de la hotelul Sofitel din Manhattan, il acuza de violente sexuale si tentativa de viol.

Secretarul general al Trezoreriei SUA, nevoit s-o sustina pe Lagarde la sefia FMI pentru a pastra un american la varful BM

Citeste si:

Este oficial: „Prima casa 4“  ia startul astazi. Afla in ce conditii poti sa-ti cumperi o locuinta

Lista celor mai ieftine smartphone-uri. Vezi preturile