Camera Reprezentanţilor a adoptat luni după-amiaza (ora locală), cu 266 voturi pentru şi 150 împotrivă, măsura care asigură finanţarea operaţiunilor statului până pe 8 februarie.

Proiectul de lege, aprobat mai devreme de Senat cu 80 de voturi pentru şi 18 împotrivă, a fost posibil după ajungerea în cursul zilei de luni la un compromis între republicani şi democraţi.

Textul legislativ va intra în vigoare după promulgarea de către preşedintele Donald Trump, acţiune aşteptată pentru finalul zilei, în Statele Unite.

Lipsa unui vot în Congres, până la termenul-limită de vineri la miezul nopţii, a lăsat guvernul SUA şi diferite autorităţi federale fără finanţare, în aşteptarea adoptării bugetului anual. În astfel de situaţii, angajaţii care nu au roluri vitale sunt trimişi în şomaj temporar, explică Reuters.

Guvernul Statelor Unite a început la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă o închidere parţială a activităţilor sale din lipsa fondurilor de finanţare după ce republicanii şi democraţii nu au reuşit să ajungă în Congres la un acord privind bugetul.

Ultima dată când guvernul Statelor Unite a fost nevoit să se închidă din lipsă de fonduri a fost în octombrie 2013, cu Barack Obama la Casa Albă, o pauză care a durat 16 zile.