Jenkins a declarat la o intalnire cu investitorii ca reducerea de costuri este prioritatea sa absoluta, adaugand ca incearca sa gaseasca solutii pentru ca Barclays sa opereze cu doar 100.000 de angajati.  Singurul avantaj competitiv al unei banci va fi costurile mai reduse, a spus directorul Barclays, potrivit unei persoane prezente la o intalnire a acestuia cu actionarii, transmite Mediafax.

Informatia privind planurile sefului bancii va alimenta speculatii ca Barclays pregateste noi concedieri - posibil angajati bine platiti de la divizia de investment banking.

Persoane familiarizate cu modul de gandire al directorului bancii au afirmat, insa, ca referirile la redicerile de posturi nu reprezinta o tinta, ci mai degraba o aspiratie pentru urmatorii 10 ani. 

Retragerea Barclays de pe unele piete la nivel mondial, mai ales in Europa, va conduce oricum la reducerea cu mai multe mii a totalului de posturi. 

Jenkins a fost numit sef la Barclays in vara anului tercut, in urma plecarii lui Bob Diamnond, dupa ce banca a fost nevoita sa plateasca sute de milioane de dolari pentru incheieea unei anchete in care era acuzata de manipularea indicelui Libor al pietei interbancare.