Astfel, chiar daca exisa acuzatii sau un ordin al unei autoritati de control financiar, ministrii sunt singurii care pot autoriza un audit al "sfintelor afaceri" ale Bisericii, scrie portalul elen GreekReporter, citat de Mediafax.

Intr-o perioada in care grecii trebuie sa plateasca taxe tot mai multe si tot mai mari, in contextul dificultatilor economice ale tarii, decizia va genera probabil nemultumire.

Veniturile obtinute de Biserica ar trebui taxate, dar exista doua obstcole majore: lipsa unui sistem de contabilitate care sa detalieze veniturile reale, precum si absenta datelor referitoare la terenurile detinute de Biserica.

Situatia neclara este convenabila atat pentru Biserica, cat si pentru stat, intrucat politicienii sunt reticenti sa-i supere pe liderii religiosi, noteaza portalul elen.

Grecia se afla in al saselea an de recesiune, dar autoritatile de la Atena, FMI si Comisia Europeana se asteapta la revenirea economiei pe crestere anul urmator. Economia a fost afectata puternic de masurile dure de austeritate, intre care reducerea salariilor si concedieri, impuse de Comisia Europeana si FMI pentru acordarea a doua pachete de imprumuturi totalizand 240 de miliarde de euro.

Statul a primit ajutor extern incepand din 2010, dupa ce indatorarea ridicata a facut imposibila rostogolirea datoriei pe pietele financiare externe la dobanzi sustenabile.