Seful Guvernului britanic, David Cameron, s-a declarat "absolut dezgustat" de ultimele dezvaluiri privind interceptarile din ultimii ani ale cotidianului, "care nu vizeaza doar oameni politici sau vedete, ci si victime ale unor crime sau atentate teroriste".

Scandalul interceptarii unor convorbiri in care este implicat News of the World se amplifica, dupa ce Scotland Yard a inceput sa contacteze rude ale victimelor atentatului de la 7 iulie 2005 din Londra, pentru a le anunta ca au fost ascultate de publicatie, relateaza The Guardian in editia online.

Dezvaluirea, marti seara, ca discutiile rudelor indoliate ale victimelor ar fi putut fi interceptate de Glenn Mulcaire, un detectiv privat angajat de tabloid imediat dupa atentatele teroriste de la Londra, va spori presiunea asupra proprietarului publicatiei, compania News International, care face parte din imperiul media al lui Rupert Murdoch. Pana acum, grupul a primit deja cateva lovituri comerciale: mai multe companii, intre care Ford, au anuntat ca isi retrag bugetul de publicitate de la NOTW, care a devenit tinta boicotului si pe Twitter.

Murdoch are o avere de 7,6 miliarde de dolari, de doua mai putin decat fondatorul Facebook - Mark Zuckerberg, potrivit Forbes.

Citeste si:

Un roman reinventeaza economia in Nevada. Cum face bani in amintirea bunicului sau. VIDEO

Cum fac bancile rost de bani: vand datele clientilor contra unor reduceri