"Din audit si verificarea facturilor se pare ca a fost platita suma de 250.000 de euro", a declarat Reinhart pentru AFP, confirmand informatii aparute in cotidianul Le Canard Enchaine.

Suma a fost transmisa printr-un investigator privat care a asigurat legatura intre informator si departamentul de securitate al Renault.

Potrivit cotidianului Canard, informatorul are de incasat alti 200.000 de euro pentru datele transmise si a cerut 900.000 de euro pentru a oferi dovezi scrise ale acuzatiilor. Avocatul Renault a calificat drept absurde datele publicatiei franceze.

Dupa ce a acuzat ca este victima unui caz de spionaj industrial, Renault evoca acum ideea unei "manipulari".

Procuratura franceza asteapta inca raspuns la cererile formulate pentru verificarea existentei unor conturi din Liechtenstein si Elveţia ale directorilor suspectati de spionaj, potrivit informatiilor obtinute de la sursa Renault. Pana in prezent nu a fost gasita nicio urma a conturilor in cele doua state, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Renault a admis deja ca scandalul de spionaj de la inceputul acestui an, care a deteriorat relatia companiei cu guvernul francez si ar fi putut crea tensiuni diplomatice intre Franta si China, ar putea fi doar o manipulare.

Grupul a apelat in ianuarie la justitia franceza in baza unor suspiciuni ca a fost tinta spionajului industrial, care ar fi vizat programul de vehicule electrice derulat impreuna cu Nissan. Compania a exprimat atunci temeri ca detalii din proiectele vizate ar fi fost transmise unei puteri straine. Grupul a concediat trei directori, suspectati ca ar fi orchestrat spionajul in schimbul unor sume de bani de la presupusa putere straina. Cei trei au negat toate acuzatiile si au actionat Renault in justitie.