"Crucea Rosie americana este extrem de recunoscatoare pentru acest sprijin generos din partea Sandrei Bullock si a familiei sale", se afirma in comunicatul de presa emis de aceasta organizatie.

Aceasta donatie este "de o importanta cruciala intr-o perioada in care Crucea Rosie depune eforturi uriase pentru a asigura ajutorul de urgenta" acordat sinistratilor.

Aceasta este cea mai mare donatie facuta de o celebritate in contul Crucii Rosii dupa seismul din Japonia si pana in prezent, desi organizatia de caritate a anuntat ca a primit si alte donatii importante, insa ele proveneau din surse anonime.

Aceasta nu este pentru prima oara cand Sandra Bullock a facut donatii importante pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma unor catastrofe naturale. Actrita americana, laureata cu Oscar in 2010 pentru rolul din drama "The Blind Side", a donat tot un milion de dolari pentru victimele cutremurului din Haiti.

Ea este implicata si in actiunile umanitare si de reconstructie a orasului american New Orleans, distrus in urma uraganului Katrina in 2005.