Salariile presedintelui si sefului Guvernului vor fi marite de 2,65 de ori, stabileste decretul. Potrivit unor date cu privire la venituri publicate vineri de catre Kremlin si Guvern, Putin a obtinut in 2013 un venit inferior celui al lui Medvedev, dar si veniturilor consilierilor si majoritatii ministrilor sai.

Putin a declarat venituri de 3,7 milioane de ruble (74.000 de euro) anul trecut, mai mici decat in 2012. Medvedev a obtinut, in schimb, venituri de 4,3 milioane de ruble (85.000 de euro).

Cel mai puternic om din Rusia, care revendica un mod de viata "ascetic", a primit un salariu mai mic decat consilierii sai, inclusiv purtatorul sau de cuvant Dmitri Peskov (9,2 milioane de ruble, adica 185.000 de euro).

Peskov a declarat luni, pentru postul de radio Ecoul Moscovei, ca aceasta cresterea salariala acordata presedintelui este o "prindere din urma". Putin si Medvedev nu au beneficiat de cresteri de salarii, acordate functionarilor si personalului administratiilor Kremlinului si Guvernului.