Sondajul a constat in intervievarea a 26.000 de persoane de pe intreg mapamondul, care au fost rugate sa descrie 16 tari si Uniunea Europeana, ca fiind “in general pozitive” sau “in general negative”.

Chestionarul s-a desfasurat telefonic, dar si prin interviuri fata in fata si a fost condus de catre Globescan si The Program on International Policy Attitudes (PIPA).  

Germania si-a imbunatatit pozitia fata de anul trecut cu trei procente, ajungand la 59% si a depasit Japonia, liderul din clasamentul pe 2012 (care a coborat de la 58% sai 51%).

China a coborat si ea pe 9, iar India pe pozitia 12, cu 34%.  

Marea Britanie si Canada, in schimb, au ocupat impreuna locul doi, cu 55%.  

La polul opus, pe ultimele pozitii s-au clasat Pakistan si Iran, cu o rata a pozitivitatii de doar 15%, urmate de Coreea de Nord (19%) si Israel (21%).  

Uniunea Europeana, in ansamblul ei, a reusit 49 de procente, la egalitate cu Franta, dar cu trei puncte mai mult decat Brazilia si cu patru in fata Statelor Unite.  

Un lucru ingrijorator insa, Germania, Canada, Marea Britanie si Japonia au fost singurele tari despre care peste jumatate dintre respondenti au declarat ca sunt “in general pozitive”.