Retragerea licentei Master Bank, care datoreaza deponentilor aproape 1 miliard de dolari, a cauzat probleme semnificative la bancomate, din cauza persoanelor care au incercat sa-si retraga banii. 

Agentia pentru Asigurarea Depozitelor a estimat, intr-o prima faza, depozitele clientilor Master Bank la 30 de miliarde de ruble (914 milioane de dolari).  Autoritatea pentru reglementare financiara a luat mai multe masuri similare in ultima perioada, pentru a intari controlul statului asupra sutelor de institutii de credit din Rusia, multe legate foarte strans de anumite companii. 

Master Bank, pe locul 41 in Rusia in functie de depozite, a fost investigata pentru spalare de bani inca din 2011, iar mai multi directori au fost arestati. 

Varul presedintelui Rusiei, Igor Putin, aflat in conducerea Master Bank din 2010, a aparat anul trecut institutia de credit de acuzatiile privind spalarea de bani, sugerand ca actiunile politiei, care efectuase perchezitii acasa la directorii bancii, fac parte dintr-o campanie de discreditare. 

Sucursalele bancii au ramas inchise miercuri, iar site-ul nu functioneaza, noteaza RIA Novosti.