Pe piata interbancara, rubla se tranzactiona in jurul orei 14:40 (ora Romaniei) la 52,149 unitati in raport cu dolarul, in crestere cu 2,8% fata de inchiderea de miercuri. O cotatie mai ridicata a fost inregistrata pe 1 decembrie 2014. 

Fata de euro, moneda rusa se tranzactiona la 56,049 unitati, cel mai ridicat nivel incepand cu 24 noiembrie. Raportat la inchiderea de joi, rubla a castigat 2,9%. 

Rubla a intrat pe o panta ascendenta fata de dolar si euro inca din ianuarie, cresterea accelerand in ultimele zile, odata cu scaderea cerererii pentru valuta din partea companiilor

De asemenea, populatia a inceput sa vanda din economiile in valuta acumulate la finele anului trecut, cand rubla a scazut la niveluri record fata de dolar si euro. 

De la inceputul anului, rubla a inregistrat cea mai buna evolutie dintre monedele nationale ale lumii, o intoarcere cu 180 de grade comparat cu anul trecut, cand a pierdut, in doar cateva luni, peste 50% din valoare, atat din cauza scaderii abrupte a pretului petrolului pe pietele internationale, cat si pe fondul sanctiunilor economice externe, potrivit RT News. 

Pe 16 decembrie 2014, rubla s-a depreciat la un minim istoric, de peste 100 de unitati fata de dolar, in timp ce cotatia fata de euro a coborat la 80 de unitati. De atunci si pana in prezent, moneda rusa a recuperat peste 40% din valoare.