"Continua, in opinia mea, sa jefuiasca prada", a declarat Medvedev, citat de Bloomberg, potrivit Mediafax.

Rusia analizeaza implicatiile acordului anuntat luni de Eurogroup, a spus el.

Potrivit estimarilor din presa internationala, cetateni si companii din Rusia ar vea in depozite in bancile cipriote mai multe zeci de miliarde de dolari.

Ministrul de Finante al Ciprului, Michael Sarris, a incercat saptamana trecuta timp de mai multe zile sa convinga Moscova sa ajute financiar Cipru, insa statul rus a refuzat sa imbunatateasca termenii imprumutului de 2,5 miliarde de euro acordat Ciprului in 2011, precum si sa furnizeze un nou imprumut.

Cipru a acceptat la cererea UE, FMI si BCE sa inchida a doua mare banca a tarii, Cyprus Popular Bank si sa taxeze sumele de peste 100.000 de euro din depozitele constituite la cea mai mare institutie de credit a tarii, Bank of Cyprus.

Sarris a declarat reporterilor la Bruxelles ca relatia Ciprului cu Rusia nu s-a terminat, chiar daca Moscova este dezamagita de masurile de reformare a sectorului financiar, care va cauza pierderi investitorilor rusi.

Medvedev a declarat sambata ca Rusia nu a "inchis usa" in privinta unui viitor ajutor financiar pentru Cipru.

Guvernele europene, in frunte cu Germania, au insistat ca Rusia sa suporte o parte a costurilor salvarii Ciprului, afirmand ca sistemul bancar al insulei a fost folosit de afaceri rusesti pentru spalarea de bani.