Portalul BuildingDetroit.org a fost lansat luni si prezinta, pentru inceput, 15 locuinte a caror vanzare va incepe la 5 mai. Primaria, care a intrat in posesia acestora in contul taxelor neplatite de proprietari, vrea sa vanda cate o casa pe zi. Cumparatorii trebuie sa reabiliteze rapid casele, iar in sase luni trebuie sa fie locuite, in caz contrar urmand sa piarda proprietatea, dar si banii platiti.

Multe dintre cartierele din Detroit, oras aflat in declin economic de mai multe decenii, au fost lovite puternic in perioada crizei financiare si nu reusesc inca sa-si revina, afectate si de intrarea primariei din Detroit in faliment anul trecut. Licitatiile sunt deschise doar locuitorilor din statul american Michigan, precum si companiilor fara istoric de incalcare a reglementarilor privind taxele si constructiile.

Primaria orasului Detroit a cerut in iulie anul trecut protectia sub legea falimentului in SUA, solicitarea fiind acceptata in decembrie de tribunal. Acesta este cel mai mare faliment al unei municipalitati din istoria Statelor Unite, datoriile fiind estimate la 18-20 de miliarde de dolari. Ca urmare a declinului economic, in oras se afla zeci de mii de cladiri si terenuri abandonate.

Administratorul Detroit in procesul de faliment, Kevyn Orr, se asteapta ca orasul sa iasa din faliment spre sfarsitul verii sau in toamna acestui an.