Prezenta a mii de bordeluri si celor cateva sute de mii de prostituate din Germania a intarit competitia si a facut ca preturile sa scada in industria sexului, scria revista americana Time la sfarsitul anului trecut. Prima economie a continentului pare ca are insa numai de castigat de pe urma legalizarii prostitutiei.

In Stuttgart, intr-unul dintre cele mai mari bordeluri din Europa, a carui investitie s-a ridicat la 6 milioane de euro, angajatele discuta cu clientii in barul din receptie, la cafea. Cladirea, functionala din 2008, are restaurant, sala de cinema, spa si 31 de camere private, „vizitate” zilnic de cateva sute de clienti. „Cele mai multe dintre prostituatele de la Paradise Stuttgart provin din Estul Europei, din tari ca Romania si Bulgaria”, noteaza BBC.

„Te simti in siguranta, esti protejat de eventuale incidente. Nu e ca pe strada, unde nu stii niciodata ce poti pati cand esti cu un barbat”, explica Hannah, una dintre angajetele bordelului.

Prostitutia este legala in Germania de 12 ani

Nemtii au legalizat prostitutia in 2002. Din acel moment, practica a luat un avant spectaculos. Practic, germanii au creat o intreaga industrie, evaluata, anual, la 16 miliarde de euro.

Criticii sustin insa ca ideologia liberala a nemtilor au transformat tara in „bordelul Europei”, si asta deoarece, la ora actuala, in Germania sunt inregistrate in jur de 3.000 de bordeluri, dintre care 500 se afla in Berlin. Mai mult, aici ar exista 400.000 de prostituate, numar care s-ar fi dublat in ultimii 20 de ani.

Industria sexului din Germania este dominata de ceea ce se numeste „mega-bordeluri”, localuri care ofera sex la scara industriala, in special, turistilor straini. Legile prostitutiei din Germania sunt foarte liberale fata de cele din alte tari europene.

In Suedia si Franta, de exemplu, si, probabil, foarte curand si-n Anglia si Tara Galilor, cei care vand servicii sexuale sunt in perfecta legalitate, in schimb, cei care cumpara servicii sexuale pot primi amenzi usturatoare.

„E imposibili sa interzici prostitutia. Ce se intampla in Franta, in prezent, e aberant: nu poti amenda un barbat pentru ceva ce o femeie vrea sa faca”, e de parere managerul de marketing al companiei Paradise Island Entertainment, grupul care detine unul dintre cele mai mari bordeluri din Europa.

„Prostitutia a existat tot timpul in Germania. Avem bordeluri in orase foarte mari, chiar in centrul acestora, sunt mai mult sau mai putin acceptate, nu asta e problema. Problema e ca sunt mult prea multe”, crede primarul localitatii Saarbrucken, Charlotte Britz, citat de BBC.

Primar german: "Nu e o idee buna ca fiecare tara din Europa sa aiba propria politica privind prostitutia"

Potrivit jurnalistilor britanici, problema reglementarii prostitutiei in Europa sta in felul urmator: cu cate restrictionezi mai mult industria intr-o parte a continentului, cu atat mai mult se creeaza efecte si-n celelalte regiuni.

„Nu e o idee buna ca fiecare tara sa aiba propria politica privind prostitutia. Ar trebui ca toate statele europene sa cada de acord privind un pachet de baza, nu sa ne vindem servicii sexuale turistice unii altora”, e de parere primarul german.

Ideea de a avea o politica comuna pe continent ar putea deveni realitate, marti, cand Parlamentul European ar putea adopta ideea ca toate tarile europene sa treaca la modelul suedez in ceea ce priveste prostitutia.

Citeste si:

Germania, capitala mondiala a sexului ieftin: "E ca un supermarket cu prostituate la reducere"