Potrivit portalului CityRealty, specializat pe piata imobiliara din New York, preturile sunt influentate de cresterea vanzarilor de locuinte-condominiu cu o valoare de cel putin 10 milioane de dolari.

Directorul de cercetare de la CityRealty, Gabby Warshawer, sustine ca deschiderea cladirii 432 Park Avenue, un bloc de locuinte cu 96 de etaje, promovat de dezvoltatori drept cea mai mare cladire de locuinte din cele doua Americi, a impins in sus preturile.

Un numar de 52 din cele 75 de locuinte din acest turn care au fost vandute pana acum au fost adjudecate pentru o suma de peste 10 milioane de dolari, iar unele locuinte sunt evaluate chiar la peste 40 de milioane de dolari.

Pretul apartamentelor din Manhattan a crescut in fiecare an de dupa 2011, dar ar urma sa stagneze anul viitor ca urmare a lipsei de cladiri noi, mari si scumpe, sustine CityRealty.

Pe baza examinarii datelor Departamentului de Finante al Primariei din New York City, CityRealty a ajuns la concluzia ca pretul mediu al unei locuinte-condominiu din zona Manhattan, excluzand Harlem si zonele invecinate, a urcat pana la 2,2 milioane de dolari in 2016, de la nivelul record de 1,9 milioane de dolari inregistrat in 2015.

Pentru intregul Manhattan, pretul mediu de vanzare este de 2,1 milioane de dolari. Pretul mediu pentru toate apartamentele vandute in zona examinata a atins si el un record de 1,2 milioane de dolari, de la 1,1 milioane de dolari anul trecut.

CityRealty subliniaza ca pretul mediu al unui apartament in zona Manhattan este in prezent cu 91% mai mare decat in 2006.