Potrivit afirmaţiilor făcute la Reuters Next, Deese, care va conduce Consiliul Economic Naţional al noii administraţii democrate, a spus că Biden va prezenta un plan economic pe două direcţii.

Prima direcţie va fi un plan de salvare, care va include plăţi de câte 2.000 de dolari pentru a ajuta la depăşirea declinului provocat de COVID-19, şi un efort de redresare pe termen lung în conformitate cu planul Build Back Better (Să Reconstruim Mai Bine), promovat de Biden în timpul campaniei electorale.

Deese a spus că echipa de tranziţie a început deja să discute cu parlamentari democraţi şi republicani importanţi despre acest plan, care va fi prezentat joi.

Propunerea va include plăţi directe, bani pentru accelerarea campaniilor de vaccinare la nivel naţional, a testărilor şi a urmăririi contactelor şi pentru finanţarea redeschiderii rapide a majorităţii şcolilor.

”Ceea ce veţi auzi de la preşedintele ales va fi un efort robust pentru a ajunge la această problemă a ... ajutoarelor şi, în acelaşi timp, a semnala necesitatea de a începe să lucrăm la aceste investiţii în redresare. Avem nevoie de un pachet de salvare imediat, Congresul a făcut un pas important în decembrie, dar a lăsat o mulţime de muncă nefăcută. Trebuie să ne concentrăm din nou, imediat, pe investiţiile necesare pentru ca programul naţional de vaccinare să funcţioneze”, a spus Deese, citat de News.ro.

Acesta s-a referit la cel mai recent raport privind ocuparea forţei de muncă, care arată că 140.000 de locuri de muncă au fost pierdute în decembrie, primul declin înregistrat din aprilie, ca un avertisment care trebuie luat în considerare.