Fondatorul Grupului Virgin a publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii de pe insula sa Necker, care a fost măturată de uraganul Irma și din care nu a mai rămas mare lucru.

Irma a trecut peste Insulele Virgine săptămâna trecută.

Am simțit din plin cel mai puternic uragan format vreodată în Oceanul Atlantic. Dar suntem foarte norocoși pentru că avem un adăpost rezistent construit pe insula Necker, iar echipa noastră a fost în siguranță pe tot parcursul furtunii”, a spus Branson.

Omul de afaceri, care coordonează o misiune de salvare din Puerto Rico, spune că “povestea este despre zecile de mii de oameni care au rămas fără locuințe și fără agoniseala de o viață”.

Branson spune că a va lua legătura cu mai multe oficialități locale, dar și cu instituții de presă, pentru a ajuta la reconstruirea Insulelor Virgine Britanice, dar și a Caraibelor în totalitate.

Insulele Britanice Virgine sunt teritoriu britanic, iar premierul de aici, Orlando Smith, spune că va avea nevoie de ajutor pe termen lung din partea Regatului.

“Vom avea nevoie de alocări financiare semnificative pentru reconstrucție din partea Guvernului Marii Britanii pe termen lung, pentru a reveni la normal”, a spus Smith.

Marea Britanie a trimis, duminică, avioane militare în zonă, care au aprovizionat populația cu alimente, medicamente și vaccinuri.

Uraganul Irma, care a măturat săptămâna trecută Insulele Caraibe, a ajuns duminică dupa amiază în Florida, unde a lovit uscatul cu rafale de 215 km pe oră.

După ce a devastat mai multe insule în Caraibe şi a ucis 27 de oameni în această regiune, bilanţul Irmei a crescut în Florida cu trei victime, ucise în accidente rutiere sâmbătă şi duminică dimineaţa.

Preşedintele american Donald Trump a declarat starea de catastrofă naturală în Florida, permiţând astfel deblocarea unor mijloace suplimentare în vederea ajutorării peninsulei măturate de uriaşul uragan Irma.