• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hawaii, pe traiectoria a doua uragane, care vor lovi insulele in urmatoarele 48 de ore

Hawaii, pe traiectoria a doua uragane, care vor lovi insulele in urmatoarele 48 de ore

Arhipelagul american Hawaii, in mijlocul Oceanului Pacific, este pe traiectoria uraganelor Iselle si Julio, care ar urma sa atinga insulele in urmatoarele 48 de ore, a anuntat miercuri Centrul national al uraganelor (NHC), cu sediul la Miami, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Uraganul Iselle urmeaza sa ajunga in Hawaii pana joi, dar va scadea in intensitate si va fi retrogradat in furtuna tropicala chiar in acea zi. Meteorologii de la NHC prevad ploi "care ar putea cauza inundatii si alunecari de teren" pe arhipelag.
 
Miercuri, la 17.00 GMT (20.00, ora Romaniei), Iselle se situa la 1.450 de kilometri est de Insula Hawaii, cea mai mare a ahipelagului. Uraganul isi continua drumul cu aproximativ 24 de kilometri pe ora si rafale de vant de pana la 140 de kilometri pe ora.
 
Dupa Iselle, Hawaii va fi traversat de Julio, o furtuna tropicala care s-a transformat in uragan in cursul noptii de marti spre miercuri, potrivit NHC.
 
Miercuri, la 17.00 GMT (20.00, ora Romaniei), Julio se situa la 2.600 de kilometri este de Insula Hawaii si urmeaza sa atinga arhipelagul in cursul serii de sambata. Julio se deplaseaza cu 28 de kilometri pe ora, iar rafalele sale de vant ating 120 de kilometri pe ora.

7 august 2014 07:12
Modifică setările cookies