Salariul minim garantat - care, prin urmare, va fi de 4.086 franci elveţieni pe lună (aproximativ 3.785 euro) pentru 41 de ore de muncă săptămânal - rămâne o raritate în Elveţia, informează France Presse.

Geneva este abia al treilea canton - din 26 - care îl adoptă, după Jura şi Neuchâtel. În 2014, alegătorii au votat împotriva introducerii unui salariu minim pentru întreaga confederaţie, scrie Agerpres.

La Geneva abia la a treia participare la urne susţinătorii acestei măsuri sociale au reuşit să convingă în cele din urmă 58% din electorat, potrivit rezultatelor finale publicate duminică.

Citește și: Cea mai bogată țară din Europa, unde salariul mediu depășește 5.500 euro, a respins limitarea liberei circulaţii a lucrătorilor din UE. Românii au acces liber pe piața muncii din 2019

Partidele de stânga şi sindicatele au prezentat măsura ca pe un mijloc de combatere a sărăciei şi precarităţii.

Pandemia de COVID-19 loveşte puternic acest oraş puternic dependent de turism, călătorii de afaceri şi de un du-te-vino continuu a mii de diplomaţi, experţi şi alţi oficiali înalţi care vizitează numeroasele agenţii ONU care au sediul aici.

Sărăcia este tot mai vizibilă la Geneva, unde nu este ceva neobişnuit să vezi cozi lungi în aşteptarea distribuirii de alimente sau alte produse de primă necesitate.