De la luxul clasic garantat de emblema Rolls Royce si pana la bolizii sport, clientii care vor o masina speciala au de unde alege. 

"Ce au cu totii in comun? Bogatia!", spune Richard Leopold, directorul unei companii auto.

China are cei mai multi milionari din lume, peste un milion, iar numarul lor e in continua crestere. In plus, cu o medie de 39 de ani, milionarii Chinei sunt cu 15 ani mai tineri decat cei americani.

"Niciodata pana acum nu s-a mai intamplat ca miliarde de oameni sa treaca in clasa de mijloc si o parte sa ajunga la un nivel atat de sus incat sa-si permita bunuri de lux. Si asta e un lucru extraordinar"
, precizeaza Frits van Paasschen, CEO-ul lantului hotelier Starwood.

In plus, bogatii Chinei adora opulenta. Asa ca la targul din Sanya nimic nu este prea luxos sau prea scump. Un iaht, de exemplu, costa cateva zeci de milioane de dolari. L-a cumparat o companie chineza si il foloseste pentru intalniri de afaceri.

Totul e impresionant la bordul acestui mic hotel plutitor, cu cinci cabine pentru oaspeti la standardele unui hotel de sapte stele.

Daca in port sunt ancorate iahturi, pe aeroportul insulei isi asteapta cumparatorii avioane care pot parcurge rapid vastele teritorii ale Chinei.

"Daca potentialul meu partener de afaceri este transportat cu un avion ca aceast, va fi impresionat de statutul meu dar si de felul in care il tratez. Asa ca zborul cu un avion privat este excelent pentru dezvoltarea relatiilor de afaceri", afirma Ge Hongbao, investitor.