Jurnalisti de la cotidianul german Bild au vorbit, in cursul acestei saptamani, cu Olga Onassis, care a fost casatorita cu Giorgios, varul lui Aristotel Onassis.

Olga, care a dus o viata luxoasa pana la moartea sotului sau, in 1975, nu a mai primit niciun ban de la familia Onassis de sase ani.

"Nu primesc nimic de la familie. Supravietuiesc cu o pensie care a fost taiata la 300 de euro, din cauza crizei. Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat cu tara mea", a declarat ea pentru cotidianul german.

Potrivit unor informatii publicate in 2004 pe site-ul de stiri Ekathimerini Greek, Athina Roussel, nepoata lui Aristotel, care a mostenit doua miliarde de lire sterline la moartea mamei ei, Christina, in 1988, i-a taiat alocatia Olgai dupa o disputa cu autoritatile elvetiene. Mai precis, pe 29 ianuarie 2003, Athina a implinit 18 ani, dar autoritatile elvetiene - ea detinea un pasaport elvetian, iar averea familiei era depozitata intr-o banca elvetiana - au decis sa amane cu cinci ani data la care aceasta sa intre in posesia averii, pentru ca era "prea tanara".

Astfel, Athina a fost fortata sa anuleze alocatiile anuale de 9.000 de dolari pe care Aristotel Onassis le-a stabilit pentru sotiile verilor sai Aris si Giorgos Onassis, dorinta respectata si de fiica armatorului, Christina.

Familia Onassis a strans o avere fabuloasa din transport naval, la inceputul secolului al XX-lea. Insa destinul ei a fost marcat de numeroase decese tragice. Socrates Onassis a fost un antreprenor de succes, dar si-a pierdut averea dupa Primul Razboi Mondial, cand familia lui a fost nevoita sa plece din Smyrna, dupa ce Grecia a pierdut controlul asupra acestui oras.

Ulterior, Aristotel Onassis a inceput, alaturi de tatal sau, o afacere, importand tutun din Turcia. Aristotel s-a casatorit cu Athina Livanos, fiica magnatului Stavros Livanos, dar s-au separat dupa ce armatorul grec a inceput o aventura cu diva operei Maria Callas, de care s-a despartit pentru a se casatori, in 1968, cu Jacqueline Kennedy, la cinci ani de la moartea sotului acesteia, John F. Kennedy.

Fiul lui Aristotel, Alexandru, a murit intr-un accident de avion, in 1973, la varsta de 24 de ani, iar doi ani mai tarziu, armatorul grec a murit, se pare, din cauza durerii provocate de acest deces.

La randul ei, fiica lui Aristotel, Christina, a murit din cauza unui infarct, la varsta de 37 de ani. Fiica ei, Athina, avea numai trei ani pe atunci. Ea este singura mostenitoare directa in viata a celebrei familii, despre care membrii ei cred ca este victima unui blestem. De altfel, la inceputul acestui an, Athina a vorbit din nou despre acest blestem, cand mama copiilor ei vitregi, modelul Cibele Dorsa, s-a sinucis.