Conform BBC Online, mai mult de 22.000 de persoane au fost deja anuntate, in mod eronat, ca au fost desemnate castigatoare in urma extragerii de la 1 mai.

Departamentul de Stat a prezentat scuze pentru aceata eroare, precizand ca noile rezultate vor fi anuntate la jumatatea lunii iulie.

"Regretam sincer orice neplacere sau dezamagire cauzata de aceasta problema", se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat.

Eroarea informatica a determinat sistemele informatice sa aleaga 90 la suta dintre castigatori dintre persoanele care au depus cererile in primele doua zile ale perioadei de inscriere, care dureaza 30 de zile.

Surse din cadrul Departamentului de Stat au afirmat ca eroarea de programare a fost corectata, iar solicitantii de vize nu trebuie sa completeze noi formulare pentru noua extragere.

Loteria Vizelor a fost infiintata in 1994, pentru a acorda o sansa de imigrare legala cetatenilor din tarile in curs de dezvoltare sau tarile care au rate mici de imigrare in SUA. Departamentul de Stat selecteaza anual circa 90.000 de solicitanti, numarul fiind ulterior redus la 50.000 in urma unor interviuri, verificari si examinari medicale.