Potrivit Shanghai Daily, cotidian citat de Business Insider, tanara elita bogata organizeaza deseori petreceri “scandaloase” cu circuit inchis, unde banii nu sunt o problema pentru nimeni.

Mai mult, tinerii asiatici au descoperit o noua metoda de a se lauda cu statutul lor social: isi fotografiaza conturile online din banci, urmand ca apoi sa posteze imaginile pe retelele de socializare.

Imagini cu sume fabuloase, care pornesc de la 800.000 de dolari si ajung pana la 1,5 miliarde de dolari, au fost postate pe social media. Potrivit Business Insider, posesorii conturilor grase nu au mai mult de 19 ani.

“Ceea ce fac ei este dezgustator, avand in vedere ca sunt niste pusti bogati, plictisiti, care nu vor decat sa se laude cu vietile lor extravagante, pentru care n-au niciun aport”, este doar unul dintre comentariile cu privire la imaginile postate pe microbloggingul Weibo.

Cei mai multi dintre tinerii care au recurs la asemenea gesturi sunt fii, fiice sau nepoti ai unor antreprenori foarte cunoscuti din China, dar si de politicieni. Anul trecut, de pilda, fiul fostului Ministru al Comertului din China, membru al Partidului Comunist, a distrus Ferrari-ul tatalui sau, autoturism in valoare de un milion de dolari, si odata cu el, si ambitiile politice ale parintelui sau, scrie presa straina.