Managementul NBG discuta cu Banca Greciei despre intocmirea acestei strategii si va transmite pana la 15 aprilie institutiei un plan, care va include si un calendar al actiunilor vizate pentru obtinerea fondurilor.

NBG intentioneaza sa-si asigure necesarul de recapitalizare din surse interne, de exemplu prin vanzarea de subsidiare si active, au declarat oficiali ai bancii. Institutia de credit nu intentioneaza sa recurga la atragerea de capital prin emisiunea de actiuni noi, au spus acestia.

Banca ar putea vinde divizia Ethniki Insurance, precum si un pachet de peste 40% din actinile Finansbank, din Turcia, la care controleaza peste 90% din actiuni.

Conducerea bancii a fost, de asemenea, sfatuita sa recurga la o majorare de capital si sa profite de interesul foarte ridicat al investitorilor straini pentru actiuni ale bancilor elene, scrie Kathimerini.

Banca centrala elena a anuntat, la inceputul lunii martie, in urma unor teste de stres, ca sectorul bancar din Grecia are nevoie de capital suplimentar de 6,38 miliarde euro, avand in vedere nivelul ridicat al creditelor neperformante dupa 6 ani de recesiune.

National Bank of Greece, cea mai mare banca greceasca, are nevoie de 2,18 miliarde euro, potrivit raportului Bancii Greciei.

Pe langa Banca Romaneasca, grupul NBG detine in Romania si societatea de asigurare - reasigurare GARANTA, societatea de servicii de investitii financiare - NBG Securities Romania si NBG Leasing.