Agentia avertizeaza cu privire la posibilitatea tot mai mare ca politicienii sa nu reuseasca sa urce plafonul datoriei de stat la timp pentru a evita intrarea SUA in default (incapacitate de plata) pe obligatiunile care vor ajunge la maturitate in august.

Moody's este prima dintre cele trei mari agentii de rating care pregateste oficial reducerea ratingului Statelor Unite.

Intre timp, discutiile dintre administratie si opozitie privind plafonul datoriei de stat, convocate de presedintele Barack Obama, au trecut miercuri prin cea mai tensionata sesiune de negocieri din ultima perioada, potrivit unui membru al Partidului Republican.

Presedintele si congresmenii au negociat timp de patru ore miercuri incercand sa ajunga la un acord de reducere a deficitului bugetar. Republicanii cer reduceri puternice ale cheltuielilor publice in schimbul votului lor pentru cresterea plafonului de 14.300 miliarde de dolari, sau 100% din PIB, al datoriei de stat.

Democratii insista ca orice program de reducere a deficitului trebuie sa cuprinda majorarea taxelor pentru persoanele cu venituri si averi mari, masura despre care opozitia sustine ca ar afecta negativ economia. Negocierile vor continua joi.

Trezoreria Statelor Unite a anuntat ca nu va avea bani sa-si plateasca obligatiile financiare indepand din 2 august.

Obama face planuri de rezerva pentru a evita incapacitatea de plata. Americanii de rand vor avea de suferit, spune seful Fed

Putin ataca tiparnita de bani a SUA: “Se comporta ca niste huligani, inunda intreaga lume cu dolari”