"Guvernul s-a schimbat, dar nu si tara. Iar femeile nu pleaca. Ele raman pentru a spune ca noi vrem sa muncim, sa avem copii si sa fim in centrul planului de crestere economica", a declarat Cristina Comencini, una dintre principalele personalitati ale miscarii "Daca nu acum, atunci cand?"

"Ii spunem Guvernului ca bunastarea femeilor nu este o cheltuiala, ci o investitie", a afirmat ea in timpul reuniunii supranumite "Daca nu femeile, atunci cine?", care a avut loc in Piazza del Popolo.

Potrivit organizatorilor, manifestatia a reunit 20.000 de persoane la Roma si in alte orase din Italia, in special la Torino si Venetia (nord). Aceasta miscare urmareste sa apere drepturile femeilor, in special dreptul la munca, ajutoarele acordate tinerelor mame si nediscriminarea.

Liderul partidului de stanga Sinistra e Liberta Nichi Vendola, guvernator al regiuni Puglia (sud), a participat, de asemenea, la reuniunea de la Roma, afirmand ca "criza este si produsul unei culturi vulgare si machiste".

"La nivel legislativ, trebuie sa ajutam femeile infiintand acele faimoase crese care in prezent sunt inexistente", a cerut Giulia Bongiorno, o deputata de dreapta fosta membra a partidului lui Berlusconi. "In centrul Romei, nu mai exista nicio cresa, la Camera Deputatilor exista un barbier, dar nu si o cresa", a afirmat aceasta.

Citeste si:

In tara care trage in jos toata Europa se munceste cel mai mult. Topul statelor cu cele mai lungi saptamani de lucru

Evolutia economica a lumii pana in 2050. Harta celor mai bogate tari de pe Glob