”Nimeni nu exclude opţiunea menţinerii” în cazul în care are loc o nouă consultare a britanicilor, a declarat referentul partidului în dosarul Brexitului Keir Starmer, într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa activiştilor, o frază care nu figura în discursul său comunicat presei de serviciul de comunicare al partidului.

”Dacă premierul revine (de la negocieri) cu un acord care nu răspunde criteriilor noastre, atunci vom vota împotriva acestui acord”, a avertizat Starmer.

Eventualul acord care va rezulta din negocierile cu Bruxellesul este necesar să fie validat de Parlamentul britanic.

Citește și: Guvernul de la Londra a finalizat sistemul de imigrare post-Brexit pentru cetățenii UE. Cine va fi favorizat

Rezultatul votului rămâne incert, în contextul în care Theresa May dispune de o majoritate fragilă în Parlament şi având în vedere disensiunile Partidului său Conservator pe acest subiect. O respingere nu poate fi exclusă.

Într-un asemenea scenariu, ”preferinţa noastră este clară”, a continuat Keir Starmer: "Vrem alegeri legislative, pentru a spulbera acest Guvern”. În cazul în care nu se convoacă alegeri, ”avem alte opţiuni”, a declarat Starmer, referindu-se la organizarea unui nou referendum.

”Dacă trebuie să ieşim din impas, să se facă campanie pentru un nou vot public trebuie să facă parte din opţiunile noastre, iar nimeni nu exclude opţiunea menţinerii”, a declarat Keir Starmer, care a fost ovaţionat în picioare.

Această luare de poziţie era ”imposibil de imaginat acum un an”, a comentat pe Twitter şefa serviciului politic al BBC Laura Kuenssberg.