Decizia ar duce la o escaladare a tensiunilor comerciale dintre primele economii ale lumii, dar face parte din planul administraţiei Trump de a limita investiţiile americane în China, susţin sursele,potrivit Agerpres.

Separat, Bloomberg a anunţat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că oficialii administraţiei Trump discută despre diferite moduri de limitare a fluxurilor de capital ale investitorilor americani în China, o decizie care ar avea repercursiuni asupra investiţiilor de miliarde de dolari legate de indicii majori.

Anunţul vine înaintea celei de-a 13-a runde de negocieri între SUA şi China, care va avea loc luna următoare la Washington, în scopul finalizării disputelor privind comerţul şi tehnologia.

De asemenea, anunţul vine într-un moment în care China renunţă la limitarea investiţiilor străine pe pieţele sale financiare.

O eventuală decizie a SUA de a limita fluxurile investiţiilor americane de portofoliu în China ar duce la noi presiuni în disputa economică şi ar cauza o lovitură mult peste tarifele vamale de sute de miliarde de dolari impuse reciproc de cele două economii globale.

Vineri, Bursa de pe Wall Street a deschis în creştere, dar, după publicarea informaţiei de către Bloomberg, principalii indici erau în scădere. Indicele Nasdaq s-a depreciat cu 0,46%, ajungând la 7.993,42 puncte, în timp ce indicele S&P 500 a scăzut cu 0,2%, la 2.971,94 puncte.

Acţiunile Alibaba Group Holding, JD.com, Pinduoduo, Baidu, Vipshop Holdings, Baozun şi IQIYI înregistrau scăderi între 2% şi 4%.