SFO a pus in aplicare, cu sprijinul politiei din City of London, trei mandate de perchezitie la domiciulul celor trei barbati, in varsta de 33, 41 si 47 de ani, in Surrey (sudul Londrei) si Essex (estul Londrei), se arata intr-un comunicat al institutiei, scrie Mediafax.

Cei trei, de nationalitate britanica, au fost arestati si dusi la un post al politiei londoneze pentru a fi interogati in cadrul anchetei referitoare la manipularea Libor.

Un purtator de cuvant al SFO a refuzat sa dea detalii referitoare la persoanele arestate.

Scandalul a izbucnit la sfarsitul lunii iunie, cand banca Barclays a anuntat ca va plati 290 de milioane de lire sterline pentru inchiderea unei investitii a autoritatilor de reglementare din Marea Britanie si Statele Unite referitoare la manipularea dobanzilor interbancare britanice Libor si europene Euribor, in perioada 2005-2009.

Ulterior, a fost deschisa o investigatie penala de catre SFO.

Acest scandal, care a dus la demisia presedintelui director general al Barclays, implica si alte mari banci, fiind deschise anchete in mai multe tari, inclusiv in Statele Unite.

Dobanda Libor este folosita ca referinta pentru produse financiare de peste 300.000 de miliarde de dolari si influenteaza dobanzile imprumuturilor contractate de populatie si companii.