Astfel, imigrantii UE vor putea solicita alocatii si deduceri de taxe pentru copii abia dupa trei luni de la sosirea in Marea Britanie, incepand din iulie.

Guvernul subliniaza ca aceste masuri arata ca sistemul nu este deschis unor abuzuri. 

De asemenea, noii solicitanti eligibili ai alocatiei acordate pentru cautarea unui loc de munca nu vor mai avea un acces "de rutina" la servicii de interpretare. De luna viitoare, acestora le va fi testat nivelul englezei vorbite si li se va cere sa-si imbunatateasca cunostintele in cazul in care le este afectata cautarea unui loc de munca. 

Solicitantii al caror nivel al englezei vorbite este evaluat ca slab vor fi nevoiti sa participe la cursuri de formare si se asteapta ca ei sa inregistreze progrese in decurs de sase luni. Cei considerati vulnerabili si avand nevoie de sustinere vor avea acces in continuare la servicii de interpretare de rutina. 

Executivul afirma ca doreste "un sistem credibil, corect si transparent care sa ajute persoane care se deplaseaza in UE sa munceasca si sa sustina in mod egal atat imigrantii, cat si non-imigrantii". Insa un purtator de cuvant al Partidului Laburist a declarat ca Guvernul conservator vrea sa castige teren pierdut, in contextul in care laburistii au propus anul trecut masuri care "sa asigure ca oamenii vin in Marea Britanie sa contribuie, nu doar sa ceara ajutoare".