Pentru cele mai multe scoli, o limba straina inseamna adesea franceza. Alte optiuni mai sunt germana, spaniola sau latina.

Potrivit Consiliului Britanic, numai 1% din populatia tarii vorbeste mandarina la nivel conversational, noteaza Bloomberg.  

"Pana cand copiii de astazi isi vor fi terminat studiile, China va deveni cea mai mare economie a lumii. Asa ca este timpul sa ne aruncam privirea mai departe de orizonturile traditionale, in care ne concentram pe franceza si germana, si sa facem mult mai multi copii sa invete mandarina", declara premierul Cameron acum cateva luni.

Tinta guvernului britanic este sa dubleze numarul celor care invata mandarina.

Statul va finanta scolile care sunt dispuse sa adauge aceasta limba in programa si cauta de asemenea sa mareasca numarul de vorbitori de mandarina din institutiile de invatamant, scrie Bloomberg.

In acest moment, mandarina este considerata cea mai importanta limba care se vorbeste in afaceri, dupa engleza. 845 de milioane de oameni o folosesc, fiind astfel cea mai vorbita din lume.

China este a doua cea mai mare economie mondiala, dupa cea a Statelor Unite, un alt motiv pentru care mandarina este de o importanta majora in business.

Topul celor mai folosite limbi straine in afaceri